maanantai 17. syyskuuta 2018

Seurakunnassa kohdataan - ehdokaslista Meilahden ja Töölön seurakuntavaaleissa 2018


Seurakunnassa kohdataan:
armon ja välittämisen asialla!


Keitä me olemme?


Olemme laajapohjainen ehdokaslista - jota yhdistää rakkaus kirkon avaraan toimintaan ja sanomaan. 


Mitä ovat tavoitteemme?


Ryhmämme lähtökohta on yksinkertaisesti kristinusko. Se on uskoa Kristukseen, armokeskeinen elämäntapa ja lämmintä suhdetta Jumalaan. Tavoitteemme on siinä, että kirkko pitää kristinuskon armorikasta sanomaa esillä ilman turhaa häpeilyä. Ja toimii sen mukaan - erottelemattoman lähimmäisenrakkauden hengessä.

Armon sanoma toteutuu silloin, kun jokainen tulee nähdyksi ja kohdatuksi. Siksi nimemme on ”Seurakunnassa kohdataan”. Kirkko ei ole instituutio, vaan muodostuu sen jäsenistä. Seurakuntalaiset tekevät kirkosta kirkon ja kutsuvat työntekijöitä auttamaan sen rakentamisessa.
toivon ankkuri

Uusi Töölön seurakunta muodostetaan Meilahden ja Töölön seurakunnista vuoden vaihteessa. Haluamme, että kaikki seudullamme asuvat ja täällä vierailevat tulevat aidosti kohdatuiksi.


Mitä ajamme konkreettisesti?


1. Lähimmäisen auttaminen. Kaikkein heikoimmassa olevat lähellä ja kaukana huomioidaan ensin. Lahjoitukset (esim. Temppeliaukion kirkon pääsymaksu) ja budjetin ylijäämä annetaan kansainväliseen ja paikalliseen diakoniaan sekä lähetystyöhön.

2. Avoimet ovet kirkoissa. Kaikkien, sekä paikallisten että ulkomailta vierailijoiden, tulee saada kirkoissamme kokemus kohtaamisesta. Töölön ja Meilahden kirkoissa kahvilatoimintaa ja muuta kirkon aukioloa vahvistetaan. Temppeliaukiossa vapaita rukous- ja kirkon esittelyhetkiä lisätään.

3. Vapaaehtoisuus ja jumalanpalvelukset. Toiminta vahvistuu, kun seurakuntalaiset ovat luomassa sitä itse. Työmuodoissa (lapset, nuoret, musiikki ym.) vahvistetaan vapaaehtoisuutta. Jokaisessa Meilahden ja Töölön kirkossa on säännöllinen jumalanpalveluselämä, jota seurakuntalaiset pääsevät toteuttamaan.

4. Avoimuus, keskustelu. Päätöksenteon lähtökohdaksi tulee se, että seurakuntalaisten lahjoja käytetään ja eri mielipiteitä kuunnellaan ja kunnioitetaan.


Ehdokkaamme yhteiseen kirkkovaltuustoon:


Minna Ahmonsaari
Eva Kallio
Eija-Riitta Korhola
Juha Kouri
Kuvan mahdollinen sisältö: 3 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, lähikuva
Pari ehdokasta ja oikealla listan asiamies (päätaustahenkilö) Karoliina Nivari.
Peter Matekovits
Liisa Mustajärvi
Vesa Pomell
Saara Ruokonen
Pekka Räisänen
Leila Salonen
Paula Saukkonen
Ilkka Seppälä
Jouko Seppälä
Timo Syvälahti
Elsa Tervo
Eeva Tikka
Petri Tikka
Jorma Tikkamäki

Ehdokkaamme seurakuntaneuvostoon:


Temppeliaukio - yksi uuden seurakuntamme ihanista kirkoista
Minna Ahmonsaari
Eeva Jalonen
Eva Kallio
Ilmari Karimies
Eija-Riitta Korhola
Juha Kouri
Petrus Laitinmäki
Eira Leinonen
Anneli Louneva
Kirsti Luoto
Peter Matekovits
Liisa Mustajärvi
Vesa Pomell
Saara Ruokonen
Pekka Räisänen
Leila Salonen
Paula Saukkonen
Ilkka Seppälä
Jouko Seppälä
Sampo Siikanen
Timo Syvälahti
Heikki Takkula
Elsa Tervo
Eeva Tikka
Petri Tikka
Jorma Tikkamäki


Miten äänestät?


Seurakuntavaaleissa äänestetään kahdella eri äänestyslippulla: oranssilla lipulla äänestät ehdokasta tulevan Töölön seurakunnan seurakuntaneuvostoon, valkoisella Helsingin seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuusoon. Kaikkia ehdokaslistamme ehdokkaita voivat äänestää sekä Meilahden että Töölön seurakuntien jäsenet. Osa ehdokkaista on ehdolla vain seurakuntaneuvostoon.

Varsinaisena vaalipäivänä 18.11.2018 klo 11-20 äänestys tapahtuu kahdessa paikassa: Temppeliaukion kirkossa nykyisen Töölön seurakunnan jäsenille ja Meilahden kirkossa Meilahden seurakunnan jäsenille.

Ennakkoäänestys 6.-10.11. ti-pe klo 9-18 kummankin seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Osoitteet: Töölön seurakunnan kirkkoherranvirasto, Mechelininkatu 32 a B; Meilahden seurakunnan kirkkoherranvirasto, Jalavatie 6 b. Ennakkoäänestyksessä kummankin seurakunnan jäsenet voivat äänestää missä tahansa äänestyspaikassa missä tahansa seurakunnassa. Muita ennakkoäänestyspisteitä on mm. Narinkkatorilla sekä kauppakeskuksissa Kamppi, Redi, Kaari ja Malmintori. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seurakunnassa kohdataan - ehdokaslista Meilahden ja Töölön seurakuntavaaleissa 2018

Seurakunnassa kohdataan: armon ja välittämisen asialla! Keitä me olemme? Olemme laajapohjainen ehdokaslista - jota yhdistää rakka...